Bilforsikring

Billig bilforsikring

I Danmark er du forpligtet til at tegne en ansvarsforsikring, hvis du har en bil registreret i dit navn. Herhjemme er det nemlig lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, da den sikrer, at private ikke risikerer at ende i situation, hvor man pludselig bliver erstatningspligtig for flere hundrede tusinde kroner, hvis man er skyld i en ulykke. Ansvarsforsikringen er den eneste lovpligtige forsikring, når det kommer til bilforsikring, men langt de fleste bilejere vælger også en kaskoforsikring i forlængelse af ansvarsforsikringen. Foruden disse to hovedforsikringer, er der også mulighed for at tilføje en række tilvalgsforsikringer, så der er altså mange ting, der skal tages stilling til, når forsikringen på bilen skal tegnes. I denne artikel kigger vi nærmere på ansvarsforsikringen, kaskoforsikringen og en række af de små tilvalgsforsikringer, du har mulighed for at inkludere når du er på udkig efter en billig bilforsikring.

 

Ansvarsforsikringen og kaskoforsikringen er ”must haves”

Ansvarsforsikringen er som nævnt den eneste lovpligtige forsikring i færdselsloven, når det kommer til bilforsikring. Den dækker de skader, du eventuelt kommer til at forvolde på andre personer og deres ejendele. Hvis du f.eks. kører galt i din bil og forvolder skade på to andre biler og førerne af disse, går forsikringen ind og dækker det beløb, du bliver erstatningspligtig for.

Hvis du også vil have dækket de skader, der måske skulle opstå på din egen bil, skal du tegne en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen er frivillig, men de fleste vælger alligevel at tegne den forsikring, da forsikringen hurtigt kan få tjent forsikringspræmien hjem. Forsikringen giver altså mening at have i langt de fleste tilfælde, men hvis du har en gammel bil med en værdi på under 20.000 kroner, skal du begynde at overveje, om du ikke kan undvære kaskoforsikringen. Selve forsikringen er – særligt for førstegangsbilejere – dyr at tegne, så hvis forsikringspræmien ligger tæt på bilens værdi, er det nok bedst rent økonomisk at droppe kaskoforsikringen. Hvis du derimod har en bil med en værdi på mere end de 20.000, så er forsikringen ikke til at komme udenom.

 

Mange tilvalgsforsikringer

En forsikringspakke med en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring til din bil er nok dækning for de fleste, men hvis du har et særligt behov, eller hvis du bare gerne vil være ekstra godt dækket ind, har du mulighed for at tegne nogle ekstra, små tilvalgsforsikringer. Du kan f.eks. tegne en vejhjælpsforsikring, der går ind og hjælper dig, hvis din bil pludselig er brændt sammen ude midt i ingenting.  Langt de fleste forsikringsselskaber har samarbejdsaftaler med SOS International eller Falck til at klare vejhjælpen.

En anden, og måske nok den allervigtigste tilvalgsforsikring, er førerulykkesforsikringen der dækker, hvis du kommer til skade i en soloulykke. Ansvarsforsikringen dækker nemlig kun eventuelle passagerer, men hvis du selv kommer noget til, dækker ansvarsforsikringen altså ikke. Førerulykkesforsikringens dækning er dog i mange tilfælde allerede inkluderet i din private ulykkesforsikring, men hvis det ikke står sådan til for dig, kan det ikke anbefales nok, at du får den tegnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.